24. 5. 2015

Šmakočoko sušenky

Největší chutě na sladké mám v neděli odpoledne. Připadá mi, že v tuto dobu se může zbaštit všechno. A nejhorší je kombinace špatné počasí a nachlazené děti, což znamená být celé odpoledne doma.
Prevence proti nudě a lenošení jsou určitě děti. Ale i když kolem nich pořád běhám, moje chutě jsou rychlejší než ony :o) A to je zrovna dnes! Celý týden řeším co si dobrého připravit, aby šly poporodní kila pomalu ale jistě dolů, je mi potom líto smlsnout výbornou buchtu od babičky. Dobře, jednu si dám, ale další už neee!! A tak se pouštíme s Lili do výroby zdravých sušenek. Já hledám "co dům dá a něco dal" a Lili vše krájí a míchá dohromady. No a za hodinu máme k čaji a ke kávě výborné sušenky hotové. Hlavně jsou plné důležitých živin - například bílkovin (viz Šmakoun), které pomáhají uvolňovat tukové zásoby v buňce, vyvolávají pocit nasycení a jsou nepostradatelné při redukci váhy. Ale o bílkovinách až příště.
Jdeme péct...



 Krok č. 1 - hledám co bych vše do sušenek přidala. Tentokrát mám ovesné vločky, šmakoun brusinka&goja, jablko, kakao, banán, vajíčko, brusinky v hořké čokoládě, med, třtinový cukr a mléko


Krok č. 2 - vše nakrájet a zamíchat. Na jeden plech stačí 1 banán, půlku nastrouhaného jablka, 1 vajíčko. Tentokrát nešetřím kakaem a třtinového cukru dávám jen malou lžičku. Nechám 5 až 10 minut proležet. Ovesné vločky se pěkně nasáknou a po upečení jsou vláčné. 


 Krok č. 3 - udělat placičky a šup s tím do trouby. Prvních 20 minut je peču na 180 stupňů a dalších 20 minut už jen na 150 stupňů. 


Krok č. 4 - nechat vychladnout a sníst. A nejvíc jsou tam nakrájené brusinky v hořké čokoládě. Ideální i na snídani, k jogurtu a k ovoci budou skvělé:o) 

Vyzkoušejte, ochutnejte a napište co jste ještě do těsta přidali...Mějte se Zuzka




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář